Corona Maatregelen – V.O.S. Opleidingen

Update 25 februari 2022: Alle massages, cursussen en opleidingen kunnen weer gegeven worden, we adviseren nog wel met in achtneming van de algemene hygiënemaatregelen:
– De gezondheidscheck handhaven.
– Waar nodig gepaste afstand, de 1,5 meter is geen noodzaak meer.
– Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Wel vragen we iedereen een mondkapje bij zich te hebben, uit respect voor de eventuele privé-omstandigheden van een medecursist/masseur/cliënt!
——————————————————————————————————-
Denk na, denk om elkaar, zorg voor elkaar en voor jezelf en blijf gezond!
En: … heb je klachten: laat je testen!

Update 18-1-2021:  De praktijklessen, opleidingen voor massage mogen doorgaan, maar er wordt een avondklok per 19-1-2021 ingevoerd. Dit houd in dat iedereen om 21.00 uur binnen moet zijn tot 04.30 uur ’s morgens. Dus overdag totdat de cursisten, medewerkers en docenten weer thuis kunnen zijn om 21.00 uur, mogen de opleidingen voor contactberoepen, in branches die nu vanwege de lock-down waren gesloten, fysiek praktijklessen blijven geven, met onze al bestaande protocollen, tenzij dit later alsnog anders wordt bepaald. Zie ook de laatste update van de website van de Rijksoverheid

Update 17-12-2020:  na contact vanuit de brancheorganisaties NBSM en NGS met de RIVM mogen de opleidingen voor contactberoepen, in branches die nu vanwege de lock-down waren gesloten, weer fysiek praktijklessen geven, met onze al bestaande protocollen, tenzij dit later alsnog anders wordt bepaald. We zijn ontzettend blij! Zie ook de laatste update van de website van de Rijksoverheid

Update 15-12-2020: Naar aanleiding van de persconferentie van maandagavond 14 december, zullen helaas per 15 december 2020 tot 18 januari 2021 de deuren van de massageopleidingsinstituten gesloten moeten zijn!
We hopen dat iedereen er goed om denkt in ieders eigen omgeving en we allemaal in goede gezondheid hier doorheen kunnen komen en met z’n allen het virus de baas worden!
We gaan de komende dagen hard aan het werk om contact op te nemen met de RIVM etc. om de opleidingen, uiteraard veilig en volgens het bestaande protocol, zo spoedig mogelijk te kunnen hervatten!

Update 1-12-2020: per 1 december is iedereen verplicht om in openbare ruimten een mondkapje te dragen. Dit houd in dat bij binnenkomst in de hal van uw opleidingslocatie een mondkapje verplicht is. Verder dient zowel de cursist als docent, binnen de 1,5 meter regel, dus bij de praktijk massage en verzorging, een mondkapje te dragen. Het uitgebreide handenhygiëne protocol blijft daarnaast van kracht, evenals alle andere maatregelen en de gezondheidscheck.

update 14-10-2020: er wordt door de overheid gewerkt aan een wetswijziging om het dragen van mondkapjes te verplichten in openbare ruimten. Wij adviseren echter om per direct de mondkapjesplicht in te voeren: Iedereen (zowel cursisten als docenten) dienen verplicht een mondkapje bij zich te hebben. Bij de theorie als de cursisten op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar zitten is (nog) geen mondkapje vereist, maar mag wel natuurlijk. Bij de praktijklessen is iedereen verplicht een mondkapje te dragen; evenals in de hal, kantine of verplaatsen/lopen in het lesgebouw.

update 29-9-2020: er is een registratieplicht van cursisten die deelnemen aan een cursus: naam, emailadres en telefoonnummer en de dag en tijd dat de cursist op de cursus aanwezig is. Dit zal niet echt een aanpassing geven, omdat de opleiders altijd al de cursisten registreerden.

update 15 juni 2020: De V.O.S. Opleidingsinstituten zijn erg blij dat de lessen weer hervat kunnen worden vanaf 15 juni 2020. Hiervoor heeft de N.B.S.M. een adviesbeleid gemaakt in samenwerking met andere branche-organisaties en maatregelen getroffen i.v.m. het corona-virus, om op een veilige en verantwoorde manier, cursussen en opleidingen te kunnen organiseren, en om besmetting te voorkomen van cursisten en docenten.

De N.B.S.M. is de Brancheorganisatie van Sportverzorgers en -Masseurs en geeft de erkenningen af aan de V.O.S. Opleidingsinstituten voor de massageopleidingen en massagecursussen.

Het V.O.S.-Opleidingsinstituut laat alleen die cursisten toe op de lessen, waarvan het instituut met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM. Dit doet het V.O.S. Opleidingsinstituut aan de hand van een (telefonische) triage / gezondheidscheck. Daarnaast heeft het V.O.S. Opleidingsinstituut aanvullende maatregelen genomen ten aanzien van hygiëne, en heeft het instituut mogelijk het aantal cursisten dat zij toelaten tijdens de cursussen, aangepast i.v.m. de 1,5 meter-regel.

In het op deze pagina te downloaden NBSM Adviesbeleid voor V.O.S. Opleidingen staat een omschrijving van:
1. Communicatie.
2. Gezondheidscheck.
3. Wat vraagt het V.O.S. Opleidingsinstituut van de cursisten?
4. Maatregelen van het V.O.S. Opleidingsinstituut waar de docenten voor zorgen.
5. V.O.S. Opleidingsinstituut – voorzorg maatregelen – algemeen.
6. V.O.S. Opleidingsinstituut – maatregelen met betrekking tot de lesruimte.
7. Behoort u tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM?

De N.B.S.M. en alle V.O.S. Opleidingsinstituten kijken er naar uit om de cursussen en opleidingen weer veilig te kunnen verzorgen!

En ons aller wens: Denk na, denk om elkaar en blijf gezond!